Varför växter?

 

 

Så varför ska vi ha växter? Idag då det är varmt och skönt inomhus så glöms det lätt bort att människan kommer från naturen. Undermedvetet och för många medvetet så trivs vi med att växter finns omkring oss. Utmattning, huvudvärk, torr hud och ibland även astma är några av de hälsorisker som finns då vi tillbringar 80-90% av vår tid inomhus.

 

Forskning har länge funnits på växters fysiska och psykiska effekter på människan, hälsoriskerna som nämns ovan kan låta dramatiska och överdrivna men tyvärr finns det många som lider av detta och de flesta påverkas positivt av att luften blir renare och fuktigare. Faktum är att växter skapar mer syre, dämpar ljud, ökar luftfuktigheten, samlar upp damm och bryter ned olika gifter som ofta finns på arbetsplatsen och i hemmet. Förutsatt att växterna tas om hand på rätt sätt.

 

Naturligtvis blir inte allt bra genom att ställa dit en växt, men studier visar att de förbättringarna som växter kan ge på arbetsplatser och skolor ökar produktiviten och trivseln samt minskar sjukfrånvaron.

 

Om det som nämns inte räcker för att övertyga dig om växter så kan vi ta fram forskning och ge fler exempel på växters fördelar. I dagens informationsamhälle kan man enkelt få fram information och läsa i lugn och ro. Vi hoppas att ni också ska se fördelarna med växter. 

Växtbyggarna

Bergsvägen 12
905 31 Hörnefors
Visa på karta

Kontakt

0930-213 20
vaxtbyggarna@vaxtbyggarna.se

© 2023 VäxtbyggarnaInformation om cookies