Om Växtbyggarna

 


(Orangeriet hos Växtbyggarna, Hörnefors)

 

Växtbyggarna är ett familjeföretag som startades 1980 av Hans Jansson, då var namnet Terra Fritid och var ett handelsbolag. I samband med bildandet till ett AB togs det nya namnet Växtbyggarna i Sverige AB.

 

Sedan 1984 har företaget varit verksamt efter hela kusten från Stockholm i söder till Luleå i norr. Huvudkontoret ligger i Hörnefors 3 mil söder om Umeå. Växtbyggarnas huvudsyssla är installation och service av växter till den offentliga sektorn.

 

Vi följer även marknaden när det gäller nya produkter på allt inom växter, ljus, kärl, bevattningssystem och nya innovativa lösningar för växterna. För att ligga i framkant i utvecklingen och för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service och utbud så jobbar Växtbyggarna med:

  • Att besöka odlare av växter och leverantörer av krukor på plats.
  • Ta hem nya produkter och prova dessa i vårt orangeri för att utvärdera hur de hanterar just våra förhållanden på ljus mm.
  • Att samarbeta med olika leverantörer av kärl så vi alltid kan erbjuda kunderna det som passar just dem.
  • Att ha ett bevattningssystem som fungerar ur servicesynpunkt är i dag självklart men det ska också vara konstruerat så det håller växten frisk och ger en tillväxt och inte bara ett prydnadsvärde.
  • Att ge personalen bästa möjliga chans att bli duktiga på växter, vi utbildar vår personal via branchorganisationen Nordic Green vilket innebär att vi säkerställer att kunderna våra har professionell personal som tar hand om växterna.

Växtbyggarna trivs med utmaningar och är alltid redo för nya idéer gällande växtinredning. Med åren har vi också utvecklat egna produkter för växtinredning på kontor så som växtväggar, biofilter (Green PAC), amplar, avskärmare m.m.

 

Sedan 2014 har nu sönerna Erik, Johan och Martin tagit över Växtbyggarna. Alla tre är uppväxta inom detta yrke och vet vad som krävs av en etablerad aktör inom denna bransch. Vi ser fram emot kommande utmaningar och vill vara en drivande kraft för att lyfta fram frågan om allt det goda som levande växter för med sig i dagens inomhusmiljö. Med stort engagemang, ung ålder och livslång erfarenhet så ser vi fram emot många år inom detta spännande yrke!


Välkommen att kontakta oss så får vi berätta mer!

Växtbyggarna

Bergsvägen 12
905 31 Hörnefors
Visa på karta

Kontakt

0930-213 20
vaxtbyggarna@vaxtbyggarna.se

© 2023 VäxtbyggarnaInformation om cookies